Ettevõte Krabu Grupp sõlmis Lasnamäe linnaosa valitsusega lepingu Eesti suurima piirkondliku ajalehe ‒ Lasnamäe Lehe ‒ väljaandmiseks. Vastavalt läbi viidud konkursi tingimustele vastutab Krabu Grupp ajalehe ilmumise eest 2018. aasta jooksul. Seoses väljaandja vahetumisega muutuvad lehe kontaktandmed.

Ettevõtte Krabu Grupp kommunikatsiooniosakond vastutab ajalehe kujunduse ja küljenduse, samuti reklaami eest. Avaldatavad materjalid esitatakse tavapäraselt Lasnamäe linnaosavalitsusele. Krabu Grupi juhatuse liikme Kirill Krabu sõnul on Lasnamäe Leht unikaalne selle poolest, et annab võimaluse luua maksimaalselt lähedase kontakti auditooriumiga, jõudes praktiliselt igasse selle piirkonna postkasti. „Paljud massiteabevahendid püüavad saavutada võimalikult suurt lähedust oma sihtrühmaga, Lasnamäe Leht on aga juba algselt loodud selleks, et rääkida, mis toimub praktiliselt naabertänavas. Me keskendume väikeste kogukondade meediakanalite korraldamisele ja usume, et suudame Lasnamäe Lehte mõnevõrra värskendada, muutes selle piirkonna elanikele veel lähedasemaks,“ ütles Kirill Krabu.

Pärast lepingu allkirjastamist alustatiajalehe kodulehekülje uuendamist – alates 2018. aasta veebruarist leiab selle aadressilt www.lasnaleht.ee. Väljaande leiab edaspidi ka Facebookist. Lisaks suuremale rõhuasetusele internetikanalite osas muutub mõnevõrra ka paberlehe kujundus. „Jutt pole kardinaalsetest muutustest ‒ me soovime veidi ajakohastada olemasolevat väljaannet ja lõpptulemusena lisada sellele interaktiivsust,“ ütles Kirill Krabu.

Lasnamäe Leht on igakuine linnaosavalitsuse väljaanne, mis ilmub alates 2002. aastast. Ajaleht ilmub eesti ja vene keeles ning seda levitatakse tasuta. Vastavalt lugejate tagasisidele on Lasnamäe Leht kõige loetavam piirkondlik väljaanne pealinnas. Selle tiraaž on 60 000 eksemplari.

Krabu Grupp OÜ on 2012. aastal asutatud ettevõte, mis pakub kommunikatsiooniteenuseid ja lahendusi infotehnoloogia valdkonnas. Kommunikatsiooniosakond annab muuhulgas välja Baltimaade suurettevõtete kontsernisiseseid ajakirju ja ajalehti, tegeleb muude sisemeediakanalite korraldamise ja nende jaoks sisu loomisega. Lisaks Lasnamäe Lehe väljaandmisele tõlgib Krabu Grupi tõlkebüroo 2018.aastal eesti ja vene keelde Kristiine linnaosa ajalehematerjale.

Keywords: